woensdag 25 november 2015

ACTION!


Van Nederlandse vrienden vernemen wij het heugelijke nieuws!
Er is een Action gekomen in Châteauroux! Dat is voor ons relatief dichtbij (ruim 1 uur rijden), althans wij vinden het niet al te ver, omdat wij al regelmatig naar het station in Châteauroux rijden om kinderen van de trein te halen of om zelf per trein richting Nederland te vertrekken.
Hoewel wij van mening zijn dat wij onderhand zo ingeburgerd zijn in Frankrijk dat wij alles wat wij nodig hebben ook hier in Frankrijk kunnen kopen en daarom niet meer persé allerlei zaken uit Nederland hoeven mee te nemen, begint het besef van een Action in onze nabijheid toch aan onze onbewust nog aanwezige Nederlandse behoeften te knagen.
Al eerder vernamen wij dat funshoppen bij Action in Nederland inmiddels een "hype" is geworden en dat het "the place to be" is om zoveel mogelijk hebbedingen te scoren voor zo min mogelijk euros.
Ik val om van verbazing als ik zie dat de Action onderhand ook een hot item op de sociale media is. Over Action twitterende en bloggende huisvrouwen buitelen over elkaar heen op internet. Zelfs is er een facebookpagina van Action.  

 Het enthousiaste verslag van onze vrienden over het in de Franse Action aangeboden assortiment, dat toch wel erg lijkt op wat je in Nederland allemaal bij de Action kunt vinden, alsmede nieuwsgierigheid doet ons, na ampele overwegingen, op een regenachtige zaterdagochtend besluiten om er een dagje koopjesjacht van te maken.
Terwijl de eerste sneeuwvlokjes in de Creuse neerdwarrelen zetten wij koers naar het noordelijker gelegen departement Indre, waarvan Châteauroux de hoofdstad is. Na enig zoeken bereiken we ons doel. In een folder lezen we dat de Nederlandse winkelketen in 2012 de eerste Action in Frankrijk opende en dat nu net het 100e filiaal van Action in Frankrijk is geopend.

 Met klem deel ik mijn echtgenoot mee dat ik wèl even op mijn gemak alles goed wil bekijken. Zo gaan we ieder ons weegs langs de schappen die ons het meest interesseren.  Inderdaad, het is alsof je op Nederlands grondgebied aan het shoppen bent. Het assortiment is nagenoeg gelijk aan dat in Nederland en dat betekent dat er toch een aantal zaken zeer interessant zijn om mee te nemen, omdat deze in Frankrijk een veelvoud aan euros kosten.
Zoals bijvoorbeeld de hobbyartikelen (ansichtkaarten, schildersspullen, brei-artikelen, agenda's, schrijfwaren), kaarsen, kerstverlichting en -decoratie, (led)lampen, huishoudartikelen , woondecoratie en automaterialen. Zaken die in Frankrijk nu eenmaal erg duur zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de onvervalste Nederlandse lekkernijen, zoals gevulde speculaas en drop, waaraan wij niet zomaar voorbij kunnen lopen. Met een goed gevulde kar passeren wij de kassa voor een zéér sympathiek bedrag.

Na het nuttigen van enige hèèl Franse viennoiserie en een kopje koffie keren wij tevreden huiswaarts. Onderweg kunnen we het niet laten om nog even langs te gaan bij andere Nederlandse vrienden om verslag te doen van onze funshopping ochtend. We bedenken dat het wel een goed idee is om met zijn vieren binnenkort  een keer een Action-dagje te doen. Dan stellen we van te voren een lijst op van zaken die we ook echt nodig hebben en kunnen we om midi mooi een middag-menu nuttigen bij het Japanse restaurant dat wij recht tegenover de Action ontdekten.

Zo komt Jan Splinter de Franse winter wel door en kunnen wij onze inmiddels Franse verworvenheden goed combineren met nog enige Nederlandse zwakheden. Vive l'Action!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten